Liderul cautarii pe Internet si-a relansat programele software de editare de text, aceestea fiind oferite gratuit spre deosebire de pachetul Office al Microsoft

Google a relansat ofensiva sa pe segmentul software prin oferirea actualelor pachete Writely (program de creeare si editare a unui text) si Spreadsheet (program de calcul tabelar) sub o noua forma si cu un nou look. Cel mai mare avantaj al serviciilor Google este mentinut in continuare, pachetele software fiind oferite gratuit utilizatorilor. Google ataca astfel pozitia detinuta de Word, cea mai utilizata aplicatie a pachetului software produs de Microsoft.

Serviciile Google sunt de tipul online, utilizatorii folosind programele in timp ce sunt conectati la Internet, spre deosebire de software-ul Microsoft care se instaleaza pe calculator. Documentele pot fi salvate, ele urmand a fi stocate pe serverele Google, existand si posibilitatea ca mai multe persoane sa lucreze in acelasi timp la acelasi document, din locuri diferite.

Un oficial al companiei americane a declarat pentru BBC ca serviciile Google vor fi oferite fara taxe si ca initial nu va fi plasata publicitate pe paginile programului de editare de text, aceasta posibilitate fiind insa luata in calcul in viitor. Serviciile Google mai cuprind si un calendar online, posibilitatea de a iti stoca pozele pe serverele companiei sau serviciul de mesagerie online.

Online vs offline

Pachetul Microsoft Office detine suprematia incontestabila pe piata editoarelor de text, generand de asemenea aproximativ 25% din veniturile corporatiei IT. Microsoft a anuntat recent ca intentioneaza sa ofere serviciile sale si online, nu doar pe suport fix, prin Windows Live. Cu toate acestea, pachetul Office care va fi oferit online nu va contine toate aplicatiile pachetului software clasic, fiind aproape sigur faptul ca Microsoft nu isi va oferi serviciile fara plata unei taxe.

Google a mizat in schimb pe mediul online, aceasta fiind terenul natural al companiei care isi desfasoara aproape toata activitatea pe Internet. Google a incercat initial sa ofere un serviciu de editare de text ca alternativa la Office-ul Microsoft, dar cea mai buna solutie s-a dovedit a fi achizitionare producatorul software Upstartle, detinatorul writely.com.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.