In timp ce in ultimii cinci ani, in Europa, vanzarile de case la cheie confectionate din material lemnos sau, in general, profile usoare au crescut de patru ori, in defavoarea sistemelor clasice, foarte putini romani se pot lauda ca sunt proprietarii unor astfel de case.

In comparatie cu europenii, romanii nu au prins inca gustul pentru casele la cheie, pe structura lemnoasa, si pentru ca, spun specialistii din domeniu, modernismul este inca un curent la moda. Alegerea unei astfel de investitii este insa, de cele mai multe ori, implinirea unui vis de-o viata. Chiar daca cererea pe piata interna este in usoara ascensiune, o pondere importanta in veniturile companiilor autohtone care lucreaza in domeniu o au solicitarile de peste granita.

Preturile scazute atrag clientii straini

"In Romania, cele mai multe cereri sunt in zonele montane si rurale, insa acestea sunt foarte putine in comparatie cu cele ale strainilor. De exemplu, solicitarile venite din partea francezilor, italienilor din zona montana, dar si a spaniolilor sunt mult mai numeroase in comparatie cu cele de pe plan local, deoarece ei s-au saturat de modernism si merg spre natural, ecologic" spune Radu Teodorescu, managerul companiei Rustic House, din judetul Buzau. in plus, strainii se orienteaza catre ofertele de pe piata romaneasca si pentru ca preturile noastre nationale se afla inca la un nivel destul de scazut in comparatie cu cele practicate de alte tari care executa case de acest gen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.