Varujan Vosganian: Cresterea economica va atinge 8 procente, iar inflatia 5%

In 2007, bugetul Romaniei va atinge o valoare de 35 miliarde euro, a declarat, sambata, presedintele comisiei de buget-finante a Senatului, Varujan Vosganian, citat de Mediafax. Comparativ cu 2004 bugetul pentru anul viitor consemneaza un avans de aproximativ 11 miliarde euro. "Este o crestere de 50%, care se datoreaza introducerii cotei unice de impozitare si relaxarii fiscale", a mai spus Vosganian.

In privinta cresterii economice senatorul liberal estimeaza un avans al Produsului Intern Brut de 8% aferent anului urmator. Liberalul a mai precizat ca nici in 2007 alocarile bugetare pentru invatamant si sanatate nu vor atinge 6% din PIB si sustine ca acest lucru nu va fi posibil pana prin 2009. "Totusi, raportat la 2004, alocarile bugetare pentru invatamant vor fi mai mari cu 2,5 miliarde de euro, iar sanatatea va primi cu 1,5 miliarde de euro mai mult", a aratat Vosganian. Pe de alta parte, seful Comisiei senatoriale de buget-finante a explicat carui fapt se datoreaza deficitul de 6,5% din PIB prognozat pentru 2007.

"Acest deficit se datoreaza despagubirilor pe care Romania trebuie sa le acorde fostilor proprietari si care intra la datoria publica. Noi nu vrem sa grevam bugetele pe mai multi ani, asa ca am convenit cu oficialii europeni ca acest deficit sa se regaseasca in intregime in 2007", a explicat senatorul PNL. Vosganian a mai precizat ca, in ultimii ani, bugetul a fost grevat de deciziile luate in timpul guvernarii PSD. "Pierdem un miliard de euro anual din cauza modului in care au fost concesionate de PSD resursele de petrol ale Romaniei", a subliniat senatorul liberal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.