Potrivit lui Michael Arrington, blogger si analist IT, gigantul Google ar fi in faza finala a procesului de achizitionare a popularului serviciu online YouTube, care le permite utilizatorilor sa urmareasca sau sa publice pe Internet clipuri video cu subiecte extrem de variate. Valoarea tranzactiei estimata este, potrivit acestuia, de aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

Daca acest zvon se dovedeste a fi adevarat, iar tranzactia se va concretiza, oficialii celui mai mare motor de cautare din lume se vor confrunta cu inca o durere de cap din cauza faptului ca managerii marilor case de productie, ai retelelor de televiziune si cei ai studiourilor de filme s-au unit pentru a face front comun impotriva YouTube motivand ca acest serviciu incalca legile drepturilor de autor prin preluarea de continut fara niciun fel de autorizatie.

Michael Arrington precizeaza pe propriul blog: "Dupa un telefon scurt dat unuia dintre vicepreedintii companiei, mi s-a confirmat acest zvon, mai mult chiar si valoarea tranzactiei. Sursa mea este de incredere, insa este posibil ca momentul in care achizitia va deveni publica sa se amane.

Una din ideile geniale ale Internetului contemporan, YouTube este un proiect conceput de doi tineri, Chad Hurley, 29 de ani, si Steve Chen, 27 de ani. Majoritatea continutului video de pe YouTube consta in filmulete create de amatori, dar si clipuri realizate de profesionisti. Potrivit reprezentantilor companiei, mai mult de 60% dintre clipurile video urmarite de utilizatori din Statele Unite sunt de pe site-ul YouTube.

Google si-a manifestat intentia de dezvoltare pe segmentul video prin parteneriatul recnt incheiat cu Viacom, reteaua de televiziune care detine MTV, pentru a putea difuza clipuri video furnizate de aceasta.

In ultimele luni, Google s-a dezvoltat puternic pentru de a castiga o cota din ce in ce mai mare din piata continutului video online, unde compania este prezenta prin intermediul serviciului de clipuri video Google Video.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.