Vodafone Romania a lansat in premiera pentru Romania, solutia de conectare wireless 3G Broadband, trecand serviciile de intenet mobil intr-o noua etapa care permite atingerea unor viteze de pana la 1,4 MBps, de trei ori mai mare decat vitezele oferite pana acum de serviciile 3G.

Noul serviciu oferit de Vodafone Romania este disponibil doar in Bucuresti, urmand ca in lunile urmatoare sa fie extins la nivelul marilor orase din Romania, au declarat oficialii companiei adaugand ca serviciul 3G Broadband este de asemenea disponibil in regim de roaming in 13 tari prin operatorii parteneri.

Serviciul 3G Broadband este denumirea comerciala sub care Vodafone furnizeaza produsele si serviciile High-Speed Downlink Packet Access (HSDP), trecand astfel Internetul mobil in banda larga si devenind un concurent pentru furnizorii de solutii fixe.

"Reteaua 3G Broadband permite in prezent viteze de pana la 1.8 MBps, insa specialistii nostrii terseaza deja noi tehnologii care vor permite foarte curand atingerea unor viteze de pana la 3,4MBps", a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Vodafone este primul operator de telefonie mobila care a lansat serviciile HSDPA in Europa, Vodafone Romania fiind a saptea divizie europeana a companiei care lanseaza aceste servicii si anoua la nivel mondial.

Prezent la lansarea Noului serviciu Vodafone, Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei infoematiei a plasat initiativa operatorului de telefonie mobila in contextul strategiei nationale de broadband, strategie care are ca obiectiv atingerea numarului de patru milioane de conexiuni in banda larga, la nivelul anului trecut in Romania existand doar 840.000 de astfel de conexiuni.

"in cazul de fata vorbim despre o tehnologie care este in deplin acord cu strategia nationala de broadband pe care o dezvoltam in acest moment. Conexiunile mobile in banda larga oferite de Vodafone incepand de astazi vor juca un rol important an atingerea obiectivului principal al acestei strategii, cele patru milioane de conexiuni in banda larga la nivelul anului 2009" a declarat ministrul comunicatiilor.

Oficialii Vodafone au mai anuntat ca noul serviciu este disponibil in cadrul unei oferte promotionale la pretul de 45 de dolari pentru cardul de date plus un abonament lunar de 35 de dolari pentru pachetul de 1 Gb, in plus pana la 31 martie 2007 toate abonamentele 3G Broadband voe avea aceleasi preturi ca si cele pentru serviciile 3G.

Vodafone a lansat serviciile 3G in romania in aprilie 2005 fiind primul operator de telefonie mobila care a lansat tehnologia 3G in tara noastra. La nivelul lunii septembrie compania a raportat un numar de 230.000 de clienti 3G in Romania si un numar total de peste 6,7 milioane de clienti.

La nivel mondial Vodafoneare divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari avand peste 9,1 milioane de clienti 3G si peste un milion de utilizatori de carduri de conectare 3G dintr-un numar total de 186,8 milioane de clienti.

Vodafone Group Plc a achizitionat 80% din operatorul autohton Connex de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) in mai anul trecut, devenind actionar unic, si a schimbat numele companiei in aprilie 2006.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.