Un MBA te poate aduce la interviu, trecand de prima selectie a CV-urilor. Atunci cand candidatii sunt la un nivel apropiat, departajarea se face tot la MBA. Un program de Master in Business Administration (MBA) nu este insa un pasaport, o garantie pentru obtinerea unui anumit post. Experienta personala, rezultatele obtinute sunt mai importante decat educatia in management.

Activitatea economica incepe sa aiba o anumita predictibilitate. Acest fapt are o consecinta poate pentru multi de nebanuit: creste valoarea unui MBA. "Pana in urma cu cativa ani, un MBA notat in CV nu era intotdeauna cel mai fierbinte punct dintr-o aplicatie. Piata cerea o atitudine mai degraba de antrepren or, foarte multe abilitati de adaptare la conditiile grele din economia romaneasca", considera Rudolf Fedorovici, consultant la Advice.

Cunostintele de teorie pe care le furnizeaza un MBA erau vazute atunci ca si calitati secundare. Acum, un program MBA absolvit face diferenta intre candidati. "Un MBA imi arata in primul rand ca persoana cu care discutam este un om preocupat de cariera, un om organizat, un om care este in stare sa investeasca eforturi pentru a face lucrurile mai bine, inclusiv in ceea ce inseamna organizarea propriei cariere", explica Fedorovici din postura celui care citeste si selecteaza CV-urile candidatilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.