Cea de-a doua editie a targului de case Sphera Building Center a debutat ieri cu oferta de prezentare a unei serii de ansambluri rezidentiale aflate pe piata imobiliara locala. Ca si editia precedenta, cea care se va desfasura pana pe 8 octombrie va gazdui o serie de dezbateri pe teme curente din real-estate.
Primul centru din Romania care ofera un complex comercial si servicii specializate in domeniul constructiilor, Sphera Building Center "este un concept cu totul nou pentru piata romaneasca", a declarat dl. Doron Harel, reprezentantul grupului de investitori care a sponsorizat construirea centrului.

Imobiliarul romanesc, luat la bani marunti

Zilele targului vor aduce in acelasi loc marii actori ai pietei, atat consultanti imobiliari cat si agentii, care, pe langa prezentarea proiectelor proprii, vor participa la conferinte, seminarii si lansari de produse noi pe plan local.

Nume precum Nicolae Vasile, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, sau Viorica Curea, membru al Senatului Uniunii Arhitectilor din Romania, au fost gazdele de anul trecut ale discutiilor centrate pe dezvoltarea urbana a zonelor periferice, perspective pe piata terenurilor destinate constructiilor sau case din lemn vs. case conventionale.

Dupa experienta reusita de acum cateva luni, cand targul a inregistrat, conform estimarilor organizatorilor, peste 10.000 de vizitatori, temele anuntate pentru seminariile de acum vin in intampinarea cerintelor pietei. Aspecte legislative pe marginea constructiilor rezidentiale, dezvoltarea imobiliara la periferii, efectul de stagnare sau chiar de ieftinire a pietei imobiliare odata cu aderarea sau solutii pentru marirea fondului imobiliar sunt teme de dezbatere propuse de organizatori.

Belle Ville, alternativa moderna de locuinte in Cluj

Daca piata imobiliara din Capitala a capatat o turnura exploziva, developerii au inceput sa isi indrepte atentia si inspre provincie, unde ansambluri rezidentiale sunt anuntate in tot mai multe orase cu potential de dezvoltare.

Unul dintre ele este Clujul, care va gazdui ansamblul Belle Ville, prezentat de Sphera Building Center. Proiectul Belle Ville va fi dezvoltat pe Calea Turzii, intr-o zona pitoreasca, cu multa verdeata si aer curat, si va reprezenta solutia ideala pentru achizitionarea unei locuinte noi si confortabile la preturi apropiate de apartamentele vechi, dar care ofera conditii mult superioare.

Belle Ville va cuprinde 12 cladiri cu un total de 26 de apartamente cu doua si trei camere. Sase dintre cladiri vor fi structurate pe un regim de inaltime de D + P + 4 E + 2 M, iar celelalte sase imobile sunt proiectate pe structura D + P + 3 E + 2 M. Viitorii proprietari vor avea un drum de acces privat, iar facilitatile promise de noul ansamblu nu se vor rezuma la clasicele gradinite cu flori oferite de imobilele vechi.

Spatiile de joaca si recreere, apartamentele compartimentate modern sunt doar o parte dintre argumentele care sustin ideea dezvoltatorilor ca ansamblul Belle Ville reprezinta conceptul modern de confort, se arata in prezentarea oferita de Sphera. Proprietarii vor avea asigurate locuri de parcare, telefonie fixa, Internet, paza asigurata, servicii de curatenie si intretinere a spatiilor comune interioare si exterioare. Ca un bonus, dezvoltatorii ansamblului au proiectat un parc special destinat proprietarilor si o cladire multifunctionala (D + P + 7 E) aflata chiar la intrarea in ansamblu.

Case de vacanta la poalele Bucegiului cu 95.000 euro

Una dintre ofertele tentante prezentate de Sphera Building Center o reprezinta posibilitatea contractarii unei case la poalele muntilor Iezer Papusa. Ansamblul Paradis Village promite sa fie solutia optima pentru cei care fug de stresul cotidian pentru a-si imparti libertatea cu natura.

Intr-un peisaj foarte pitoresc si linistitor, vilele situate la 5 kilometri de Campulung Muscel, aproape de Cabana Voina si lacul de acumulare Rausor, promit sa indeplineasca toate cerintele relaxarii viitorilor proprietari. Prima etapa a viitorului sat de vacanta prezentat de Sphera Building Center va oferi 10 vile de tipul porotherm de 190-220 mp. Cu suprafete destul de generoase, casele vor fi construite pe structura P + 1 + un pod mansardabil. Suprafata de teren aferenta constructiei va fi de 500 mp, iar preturile pentru o astfel de locuinta vor fi situate intre 85.000 - 95.000 de euro. Printre facilitatile oferite de satul de vacanta se vor numara o pensiune si o partie de schi de 1 kilometru.

Decor Casa De Luca a lansat furnirul flexibil in functie de suprafata

Societatea Comerciala Decor Casa De Luca SRL a lansat ieri in cadrul targului Sphera Building Center un furnir special din lemn flexibil in functie de suprafata pe care este aplicat si cu posibilitate de aplicare pe multiple materiale. "Se poate aplica pe orice suprafata (lemn masiv, metale, plastic, sticla, piele etc.) datorita flexibilitatii date de tratamentul special la care a fost supus lemnul", a spus directorul firmei, Petranca Piscan.

Furnirul inventat in anul 2004 este importat din Italia, de la fabrica Abeflex, care, dupa cum spun importatorii, este singura din lume care produce acest tip de material. SC Decor Casa De Luca SRL se afla pe piata din Romania din anul 2005, iar in primul semestru al acestui an a avut o cifra de afaceri de 80.000 euro. Firma pune la dispozitia clientilor, pe langa furnirele pentru arhitectura si design, divane din piele, usi blindate in lemn masiv, usi antiincendiu certificate, usi de interior in lemn exotic si piele si parchet lung din stejar masiv.

Planurile firmei pentru viitor sunt legate de incercarea de a introduce pe piata din Romania un nou produs care sa inlocuiasca scandurile din lemn ce acopera ferestrele caselor aflate in constructie. Este vorba de un cadru de tabla zincata izolator, material folosit deja de constructorii vest-europeni.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.