Bancherii apeleaza din ce in ce mai des la agentiile de recrutare de personal, si nu neaparat pentru a lucra in sistem. Concurenta dintre banci accentueaza si ea deficitul de specialisti. Un post intr-o banca insemna, pentru multi oameni, un loc de munca ideal. Economia s-a dezvoltat si oferta pentru angajatii bine pregatiti s-a marit, iar stralucirea unui post intr-o banca se pierde.

"Perioada in care bancarii stapaneau cumva piata fortei de munca pentru ca ofereau conditii pentru multi inimaginabil de bune e clar ca a trecut", apreciaza Rudolf Fedorovici, consultant al Advice Human Resources. Una dintre cauze este chiar competitia din sistemul bancar. "In ultimii doi ani pare sa nu mai fie de ajuns numarul celor care detin un nivel de experienta, pe o arie sau alta din activitatea bancara", observa Anneliese Anghel, Director Resurse Umane OTP Bank Romania.

La presiunea din interior se adauga dezvoltarea economiei per ansamblu si aparitia unor alte sectoare atractive, cum ar fi cel al industriei componentelor auto. "Noi nu mai suntem surprinsi acum de afluxul foarte mare de aplicatii care acum vin din sistemul bancar. Primim aproape zilnic CV-uri din acest domeniu. Cauta oportunitati mai bune, nu neaparat in sistem", apreciaza Fedorovici. Bancile nu mai au aceleasi resurse de a-i retine in competitie cu piata. "Toate aceste schimbari i-au facut pe recrutorii din banci pe de o parte sa creasca nivelul de motivare, pe de alta parte sa devina inventivi si creativi in recrutare", arata consultantul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.