General Electric este interesata atat de privatizarea fabricii Electroputere Craiova, cat si de participarea in programul de imbunatatire a parcului de locomotive al Romaniei, a declarat presedintele companiei, dupa o intrevedere cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Premierul Tariceanu a apreciat favorabil participarea General Electric (GE) la privatizarea Electroputere, potrivit unui comunicat al guvernului citat de NewsIn. Presedintele GE, Ferdinando Beccalli-Falco, a afirmat ca grupul pe care il conduce va finanta pregatirea in managementul afacerilor pentru 50 de tineri romani, in 2007.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a primit din partea GE cheia de onoare a unui camin pentru copii cu dizabilitati, construit la Brasov din fondurile companiei. Aici vor locui 33 de copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani.

Presedintele General Electric a avut astazi o intalnire si cu ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, compania americana exprimandu-si , in urma cu o luna, intentia de a participa si la privatizarea Daewoo Automobile Craiova.

"Compania americana si-a manifestat interesul in dezvoltarea activitatilor derulate in Romania, atat in sectorul energiei electrice, cat si in transportul si depozitarea de gaze naturale. Conducerea General Electric are in vedere in principal sectorul producerii de energie, participarea la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si la privatizarea unitatilor de productie de energie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.