Fondurile de pensii au o problema, sustin reprezentantii forului de supraveghere din Marea Britanie al acestor institutii financiare, citati de BBC. Au subevaluat cresterea duratei de viata ceea ce le va aduce, in scurt timp, in situatia de a nu-si mai putea onora respon-sabilitatile de plata.
Jumatate din fonduri, pe risc

Potrivit reprezentantilor comisiei de supraveghere a fondurilor de pensii, foarte putine dintre acestea au luat in calcul faptul ca durata medie de viata a crescut pina la 87 de ani, cu o medie de 85 de ani, si ca perioada pe care trebuie sa o acopere ca si plati este din ce in ce mai mare - aproximativ 27 de ani, avind in vedere ca britanicii se pensioneaza la 60 de ani.

Ce probleme se ridica in acest moment? Neluind in calcul cresterea semnificativa a duratei medii de viata, fondurile de pensii si-au intocmit niste scheme de investitii nesustenabile, ceea ce le vor aduce in situatia de a nu-si mai putea onora obligatiile. Astfel, exista riscul ca multe fonduri de pensii sa intre in incapacitate de plata si multi pensionari sa ramina fara pensii.

Fiecare an de viata neluat in seama de fondurile de pensii duce la un deficit in bugetele lor de 3-4%. De altfel, confrm comisiei de supraveghere a fondurilor de pensii, in acest moment, in Marea Britanie, aceste institutii inregistreaza un deficit ce se situeaza intre 300 si 400 miliarde de lire sterlin. Mai mult, din cele 300 de fonduri de pensii, jumatate prezinta riscuri mari si vor intra sub investigarea comisiei de supraveghere


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.