Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut un profit brut de 30 milioane lei (8,47 milioane euro) pe primele opt luni din 2006, a declarat presedintele bancii, Eugen Radulescu, in cadrul unui seminar organizat de revista \"Finante si afaceri\".

\"Practic, am ajuns sa obtinem un profit brut de aproape cinci milioane de lei pe luna\", a declarat Eugen Radulescu.

Activele CEC au ajuns la 6,1-6,2 miliarde lei pe primele noua luni din acest an, a adaugat el, precizand ca portofoliul de credite la finele acestei perioade reprezinta 2,7 miliarde lei.

CEC avea active de 6,08 miliarde de lei la finele semestrului I si o cota de piata de 4,2%, ocupand pozitia a sasea in sistemul bancar roman.

Potrivit presedintelui CEC citat de NewsIn, creditele acordate de banca pentru persoanele fizice au crescut cu 2,3% la finele lunii iunie, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent. Creditele pentru nevoi personale acordate de CEC au crescut cu 2,54% in aceeasi perioada, majoritatea fiind credite pentru cumpararea sau modernizarea locuintelor.

CEC are, in prezent, un capital social de 149,7 milioane lei si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, atat din randul populatiei, cat si al companiilor, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, prin pregatirea permanenta de noi produse si servicii la nivelul standardelor practicate de celelalte banci din Romania, sustin reprezentantii bancii.

Activitatea bancii a fost reorganizata, in vederea privatizarii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, astfel incat a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

In cursa pentru privatizarea CEC au mai ramas OTP Bank din Ungaria si National Bank of Greece, care urmeaza sa trimita ofertele finale de cumparare a pachetului majoritar de actiuni al bancii romanesti in cursul lunii octombrie, la o data ce va fi stabilita saptamana viitoare de comisia de privatizare a bancii.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.