Cel mai cunoscut hacker din lume, Kevin Mitnik, a vizitat Romania. Spaima companiilor in urma cu citiva ani, acesta a devenit om de afaceri. El protejeaza companiile de atacurile altor hackeri.

Kevin Mitnik a spus ca nu stie aproape nimic despre hacking-ul din Romania. Cel mai cunoscut hacker din toate timpurile a fost prezent la IDC IT Security, manifestare ce s-a desfasurat in Bucuresti.

Dupa ce si-a ispasit pedeapsa, Kevin Mitnik s-a transformat intr-un om de afaceri. Compania sa, Mitnik Security Consulting LLC, ofera servicii de securizare a retelelor. Cu alte cuvinte, apara companiile de atacurile altor hackeri. "Clientii ma platesc sa gasesc sensibilitatile sistemului. Fac hacking legal", a spus Kevin Mitnik. Afacerea i-a diminuat capitalul de simpatie de care se bucura in rindul comunitatii hackerilor. "Probabil cred despre mine ca sint un tradator, ca am trecut de cealalta parte baricadei", spune acesta.

Caz celebru

Kevin Mitnik a fost unul dintre cei mai cautati oameni de pe planeta. FBI-ul l-a vinat ani de zile. Zis "Condorul" sau "Bily the kid", acesta a fost arestat in 1995. A fost acuzat de falsificarea a 20.000 de numere de carti de credit. El a recunoscut doar folosirea unor numere de telefoane mobile furate. Activitatea lui a relevat deficientele de securitate ale sistemelor informatice apartinind unor companii renumite.

Victime celebre

Mitnik a furat coduri telefonice patrunzind in sistemul informatic al celei mai mari companii de telecomunicatii, MCI, de unde a sustras coduri telefonice. A reusit sa "arunce o privire" si asupra comandamentului militar aerian nord-american. Din calculatorul central al furnizorului de Internet Netcom a sustras 20.000 de numere de carti de credit. S-a considerat ca prin activitatea sa Mitnik a cauzat pagube de peste 80 de milioane de dolari unor firme ca Nokia, NEC, Sun Microsystems, Novell, Fujitsu si Motorola.

Schimbarea

Dupa eliberarea din inchisoare, Kevin Mitnik s-a decis sa foloseasca cunostintele acumulate intr-un mod in care sa nu mai intre in conflict cu legea. "Cei pasionati de hacking o pot face intr-un grup de prieteni, cu care discuta in prealabil", considera acum cel care a bagat spaima in companii in urma cu ani de zile. De altfel, este de parere ca hacking-ul se face din placere, nu pentru a obtine avantaje. Acum Mitnik demonstreaza ca se pot cistiga bani cinstiti ca hacker.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.