Cea mai mare parte a veniturilor bancii - din dobanzi

Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut in 2004 de peste cinci ori, ajungand la 28,1 milioane de euro, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, conducerea bancii. "Piata bancara a crescut, dupa estimarile noastre, cu 40 la suta in 2004. Raiffeisen a devansat ritmul de crestere al pietei, depasind chiar cresterea previzionata de noi, de 60 la suta", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank. Astfel, creditele acordate clientilor au crescut cu peste 77 la suta, marind cota de piata a bancii pentru aceste produse financiare la 10,3 la suta, in noiembrie 2004.

In ce priveste depozitele atrase de la clienti, acestea s-au dublat, urcand si cota de piata a Raiffeisen pe acest sector la 9,2 la suta. Cea mai mare parte a veniturilor bancii este asigurata de dobanzi, care au urcat de la 31,5 milioane euro la 65,3 milioane euro. Venitul net din comisioane a totalizat 51,6 milioane de euro, in timp ce rezultatul din activitatea de tranzactionare s-a diminuat cu peste 23%, ajungand la 14,3 milioane de euro. "In 2005, vom continua sa investim cel putin 40 de milioane de euro, in principal, in tehnologie si in deschiderea de noi sucursale. Vrem sa devenim mai eficienti si in termen de 4 ani sa atingem o cota de piata de 15 la suta din sistemul bancar romanesc", a mai spus Groningen. Pentru 2005, cresterea va proveni in principal din majorarea volumului creditelor in lei, pentru ca, la cele in valuta, dobanzile vor creste, a mai apreciat Groningen. Reprezentantul Raiffeisen a reafirmat interesul mare al bancii pentru achizitionarea C.E.C.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.