Datele privind firmele si micii intreprinzatori vor fi furnizate direct de Ministerul Finantelor

Firmele si micii intreprinzatori nu vor mai fi obligati sa prezinte certificatul de cazier fiscal odata cu solicitarea inregistrarii in Registrul Comertului, informatiile necesare urmand sa fie transmise, in termen de 5 zile de la inregistrare, de Ministerul Finantelor Publice. Registrul Comertului va primi datele privind cazierul fiscal al firmelor de la Ministerul Finantelor.

Noua procedura a fost introdusa de Guvern, printr-un proiect de lege de modificare si completare a Ordonantei 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, aprobat in sedinta de miercuri.

Actul normativ prevede si o serie de masuri pentru reducerea perioadei necesare eliberarii acestor certificate. Astfel, termenul de cinci zile prevazut in prezent pentru eliberarea cazierului fiscal va putea fi redus la maximum doua zile, cu achitarea unei taxe de urgenta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.