Mostenitorii industriasilor Nicolae Malaxa si Max Auschnit vor primi marti de la stat titluri de despagubire in valoare de aproximativ 1,1 miliarde de lei noi

Pentru actualele uzine bucurestene Faur si Republica, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor urmeaza sa dea reprezentantilor legali ai lui Nicolae Malaxa titluri a caror valoare ajunge la peste un miliard de lei noi. De asemenea, pentru participatiile industriasului la Uzinele Domenii Resita, cei trei mostenitori vor mai primi 73,3 milioane de lei noi.

La uzina din Resita, Malaxa era actionar alaturi de un alt important industrias, Max Auschnit. Fiul acestuia, Steven Auschnit, impreuna cu sotia celuilalt copil al lui Auschnit - Nuria Auschnit - vor primi titluri in valoare de 37,69 milioane de lei noi. Ulterior, toate aceste titluri vor fi convertite in actiuni ale Fondului Proprietatea. Astfel, mostenitorii lui Malaxa vor deveni cei mai importanti actionari ai Fondului.

Mostenitorii, relativ multumiti

Stirea apropiatei despagubiri provoaca multumirea relativa a reprezentantilor familiilor Malaxa si Auschnit. "Fondul Proprietatea (in ale carui actiuni urmeaza sa fie convertite titlurile) este un pas inainte, dar aceasta cu conditia listarii cit mai rapide a acestuia la Bursa de Valori si a unei valori a actiunilor apropiate de actuala valoare nominala", spune avocatul Corin Trandafir. Acesta nu isi explica de ce modificarea legislatiei, pentru care exista un proiect de ordonanta de urgenta, nu se efectueaza mai repede.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.