Proprietarul retelei Altex, Dan Ostahie, a cesionat catre Raiffeisen Romania 30% din actiunile societatii Credex Finantari. In urma tranzactiei, societatea Bomenveld din Olanda, controlata indirect de Ostahie, si-a redus participatia la institutia de creditare la 69,6%. Restul actiunilor revin unui numar de patru persoane fizice, cu cate o cota de 0,1%, printre care se afla Dan Ostahie si sotia acestuia, Marilena Ostahie. Credex Finantari IFN acorda credite de consum, microcredite, finanteaza tranzactii comerciale si desfasoara operatiuni de factoring. Firma Credex Finantari SRL a fost infiintata in urma unui acord semnat de Altex si Raiffeisen Bank Romania in luna iulie 2005, transformata o luna mai tarziu in societate pe actiuni.

Credex si-a inceput activitatea comerciala la finele lunii ianuarie 2006 si a fost ulterior transformata in IFN. Retailerul de electronice, electrocasnice si produse IT&C Altex estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 275 milioane euro, in stagnare fata de anul trecut, in contextul unei piete in scadere cu 10%. In primul semestru, compania a inregistrat o cifra de afaceri de circa 100 milioane euro. Reteaua firmei include peste 120 de magazine Altex si Altex Megastore si 12 unitati de format mare, denumite Media Galaxy. Piata produselor electronice, electrocasnice si IT&C s-a situat anul trecut la 800-850 milioane euro, pentru 2006 fiind estimata o scadere de 5-10%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.