Intrarea Petrom pe piata din Rusia, prin preluarea a 74,9% din actiunile Ring Oil, este un proiect pe termen foarte lung care nu va avea efecte imediate asupra companiei, considera analistul Bram Buring de la banca de investitii Wood Company

Petrom a cumparat 74,9% din actiunile Ring Oil Holding & Trading Ltd. Cipru, companie care controleaza sase firme rusesti ce detin opt licente de explorare si o licenta de explorare si productie. Majoritatea proiectelor de explorare sunt localizate in zona Saratov, foarte aproape de granita cu Kazahstanul, informeaza NewsIn.

"Petrom nu a anuntat pretul noii achizitii pentru moment", a declarat Bram Buring, care apreciaza noua investitie ca neutra asupra rezultatelor companiei din 2006. "Campurile de explorare sunt situate in apropierea infrastructurii existente si foarte aproape de locul in care Petrom are deja explorari din Kazahstan", apreciaza Bram Buring. "Pana in 2013, compania planuieste finalizarea a aproximativ 40 de sonde de explorare in Rusia", a mai spus analistul Wood Company.

Portofoliul achizitionat de Petrom consta in opt licente de explorare in zona Saratov, situata la sud-est de Moscova, la aproximativ 1.000 km, si intr-o licenta de explorare si productie in zona Komi, la 1.200 km nord-vest de Moscova. Rezervele C1 (rezervele dovedite conform standardelor rusesti) se ridica la 13 milioane de barili. In plus, expertii Petrom si OMV estimeaza un potential semnificativ de descoperiri de zacaminte de petrol in blocurile de explorare. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea autoritatilor de concurenta din Rusia si ca se estimeaza ca aceasta aprobare va fi obtinuta in ultimul trimestru al lui 2006.

Ring Oil Holding & Trading Ltd detine, in proportie de 100%, sase companii rusesti, care la randul lor au un portofoliu de perimetre de explorare in Federatia Rusa. Conducerea companiilor rusesti se afla la Moscova, acestea avand un numar total de 60 de angajati, inclusiv cei din teritoriu.Contractele corespunzatoare tranzactiei au fost semnate pe 25 septembrie 2006, pretul de cumparare fiind confidential.

"Patrunderea pe piata de explorare si productie din Rusia este un pas semnificativ si accentueaza importanta Petrom in strategia de dezvoltare a OMV. Aceste achizitii din Rusia consolideaza pozitia companiei si prezinta o importanta majora pentru cresterea viitoare a intregului Grup", sustine directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.