Integrarea in Uniunea Europeana va avea ca efect imediat scumpirea actiunilor listate la bursele romanesti, va aduce mai multi investitori straini pe piata de capital romaneasca, va aduce noi companii la cota bursei, dar le va alunga pe altele, au declarat actorii pietei.

"Singurul efect imediat al integrarii va fi cresterea constanta a preturilor actiunilor. Pe termen lung, insa, deschiderea pietelor va duce la modificari de portofoliu, unele dintre companii altele vor fi excluse", a decalrat pentru NewIn, Pavel Szel, presedintele Muntenia Invest.

"Integrarea in Uniunea Europeana va pune companiile listate in competitie. Va creste numarul de investitori, dar vom asista si la o restructurare a emitentilor care se afla, in acest moment in piata", a declarat pentru NewsIn, Daniel Tepes, directorul casei de bokeraj HTI Valori Mobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.