Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, ne-a declarat ca in aproximativ 2-3 ani banca condusa de el va deveni si profitabila pe fondul cresterii pietei creditului ipotecar. "In primii doi ani de activitate am avut cheltuieli foarte mari, iar la sfarsitul anului vom stabili cu exactitate bugetul de investitii pentru urmatorii ani si, astfel vom fixa obiectivul exact care va cuprinde si momentul trecerii pe profit," ne-a declarat Ionut Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput de cateva saptamani sa acorde primele credite, dupa ce cateva sute de contracte au ajuns la sfarsitul perioadei de economisire. "Am inceput cu acordarea creditelor intermediare cu dobanda mai mare de 6% pe an. In acelasi timp, avem deja clienti care au dreptul sa solicite credite cu dobanda de 6% pe an, la lei", a adaugat presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Contractele de economisire-creditare in lei pentru domeniul locativ reprezinta principalul produs oferit de RBL. Acesta presupune o perioada de acumulare de 3 ani, in care trebuie economisita jumatate din suma contractata. Astfel, dupa 18 luni clientul bancii beneficiaza de un imprumut, la o dobanda fixa de 6% pe an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.