Legislatia prezenta spune ca o companie trebuie sa isi pastreze documentele oficiale pentru o perioada de cativa ani. insa acestea ar putea ajunge in situatia in care spatiul sa nu le mai permita sa le stocheze, in contexul in care birocratia nu este un cuvant nou in Romania. Asa ca s-au ivit firme care sa se ocupe de acest neajuns: arhivarea documentelor. Identificarea de timpuriu a unor nise de dezvoltare a afacerilor a adus trei companii de arhivare a documentelor pe locurile de top din domeniu. Este vorba de doi jucatori multinationali - Docu Guard si De Groot, care isi disputa prima pozitie, dar si de un reprezentant local - Document Management, parte a grupului RTC. Desi vorbim de o piata destul de slab exploatata si de un serviciu relativ nou pe piata romaneasca, veniturile firmelor deja pozitionate cresc considerabil de la an la an, pe fondul unei cereri ascendente.

Cu un numar de 300 de clienti, in speta institutii bancare, financiare, dar si multinationale internationale prezente in Romania, Docu Guard, membra a celui mai mare grup din lume in domeniu - Iron Mountain, nu a atins inca punctul de rentabilitate la nivel local. Danu Temelie, managing director al companiei, pune acest lucru pe seama evolutiei prea rapide a cresterii economice, care nu lasa timp agentilor economici sa constientizeze ca exista si asemenea servicii.

"In prezent, prioritatile bancilor, de exemplu, sunt altele. Vor sa-si extinda retelele. De-abia dupa ce acest trend va trece vor avea timp si pentru noi", spune Temelie. Conform estimarilor sale, compania va trece pe profit de-abia in 2008, piata avand un potential de dezvoltare foarte mare. Pana in prezent, Docu Guard a investit 2 milioane de euro, dispune de 2 locatii la Otopeni si Ploiesti, iar capacitatea de stocare este de 250.000 de km. Pretul de stocare lunar este de circa un euro/metru liniar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.