Fiecare dintre marii petitori ai fabricii de la Craiova au interese in Romania. General Motors, Ford si Renault-Nissan se confrunta insa si cu probleme financiare

Trei dintre cei patru potentiali cumparatori ai Daewoo Automobile Romania (DWAR) se pregatesc sa depuna ofertele pentru uzina capabila sa produca 150.000 de autoturisme si 300.000 de motoare pe an.

Reprezentantii General Motors sint atrasi de Craiova pentru productia de motoare. De altfel, GM este proprietarul fabricii coreene Daewoo Motor inca din 2002.

Ford ar putea fi interesat de Romania pentru productia modelului Fiesta, in prezent fabricat in Spania. Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a declarat, in cadrul unei intilniri cu oficialii Ford, ca e dispus sa acorde viitorului proprietar "facilitati in conformitate cu normele concurentiale europene".

Renault-Nissan isi reitereaza interesul pentru Daewoo Craiova, unde ar putea produce modelul Logan. Cu toate acestea, reprezentantii Automobile Dacia spun ca la Pitesti exista destule resurse pentru productia de Logan. La sfirsitul acestei luni, Automobile Dacia va prezenta oficial modelul break la Salonul Auto de la Paris. Singurul outsider, creditat de altfel cu cele mai mici sanse, ramine Chevy Automobile din China.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.