Romania va intra in UE la 1 ianuarie 2007, insa cu cateva interdictii si restrictii foarte importante, in special in domeniul agriculturii. Una dintre acestea va fi interzicerea, in continuare, a exportului de carne de porc din cauza ca pesta porcina nu a putut fi eradicata. Pe de alta parte, potrivit declaratiilor comisarilor europeni Mariann Fischer Boel si Georgio Ficcarelli, UE ar putea reduce cu 25% sumele alocate pentru plati directe in agricultura daca nu sunt indeplinite toate cerintele de ordin administrativ.

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, vrea sa ne linisteasca, declarand ca, in ceea ce priveste domeniul pe care il coordoneaza, lucrurile ce trebuie rezolvate pentru integrare sunt "niste conditii tehnice", informeaza NewsIn.

Realitatea il contrazice, insa. Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) nu a reusit absorbtia fondurilor destinate programului "Fermierul". Acesta este pricipalul motiv pentru care tara noastra risca o 'penalizare>> de pana la 25% din fondurile UE ce vor fi alocate pentru sectorul agriculturii anul viitor. In pofida faptului ca angajatii agentiilor de plati nu si-au facut treaba, Gheorghe Flutur a decis sa le mareasca salariile cu 75%, probabil ca o recompnsa pentru steguletul rosu pe care acestia l-au primit de la UE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.