Vinzarea spatiilor comerciale din Cluj a batut orice record: un spatiu de 14 metri patrati s-a vindut cu aproape 230.000 de euro.

Aflate in zone centrale si aproape de vaduri bune pentru afaceri, spatiile comerciale din Cluj se vind pornind de la 2.000 de euro metrul patrat pina la 5.000 de euro. Exista si spatii pentru care suma de pornire este sub 1.000 de euro sau se invirte in jurul acestei cifre. Insa cel mai bun pret obtinut vreodata de primarie, un record si la nivel de tara, este cel de 16.300 de euro pe metru patrat, platit de o firma clujeana pentru aproape 14 mp, spatiu situat in plin centru al orasului.

Idei din publicitate

"In limbaj imobiliar, aceasta este o oferta speciala. Exista o cerere foarte mare de spatii pentru zona respectiva, deoarece este un vad comercial foarte bun, nu sint spatii, iar acolo tot ce inseamna comert cu bijuterii, amanet, merge extrem de bine", explica Sanda Moldovan, expert imobiliar si presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNIM) Cluj. Strada pe care e situat spatiul este cunoscuta, de altfel, drept strada bijutierilor.

Sanda Moldovan sustine ca nu o sperie suma mare platita pe un metru patrat, ci publicitatea care se face in jurul ei. "Se pot da idei si altora. Categoric, discutia in jurul unei sume atit de mari poate duce la cresterea preturilor, mai ales cind e vorba despre zona respectiva. Chiar daca cel care vinde un apartament, spre exemplu, are alte criterii de stabilire a pretului, totusi, vede cu cit s-a vindut spatiul acesta, daca e in zona lui si isi poate reconsidera pozitia", explica expertul imobiliar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.