BOS Automotive Products, unul din cei mai mari producatori mondiali de parasolare si elemente textile pentru interioarele automobilelor a anuntat ca va inchide o fabrica din Marea Britanie, urmand sa mute productia in Romania si Ungaria, pentru a reduce costurile, transmite BBC.

BOS Automotive va inchide saptamana viitoare uzina sa din orasul britanic Wrexham, unde va concedia 125 de muncitori. Conducerea a luat aceasta masura, din cauza concurentei tot mai puternice a furnizorilor est-europeni care ofera produse la preturi mai reduse.

Un alt motiv tine si de falimentul producatorului englez MG Rover - unul din principalii clienti ai BOS. Oficialii companiei germane BOS Automotive au spus ca singura solutie pentru reducerea costurilor este mutarea productiei din Marea Britanie la uzinele sale din Romania si Ungaria, scrie BBC.

Fabrica engleza a fost deschisa in urma cu zece ani, iar oficialii companiei preconizeaza ca dupa sistarea productiei, aici va continua sa functioneze un centru de inginerie si design cu 23 de angajati.

BOS Automotive a inceput sa produca in Romania de acum trei ani, dupa ce a construit o uzina langa Arad. Compania germana produce parasolare si componente textile pentru interioarele auto ale autombilelor, iar printre beneficiari se numara Dacia, Renault, Ford si Land Rover.

Compania a investit la Arad peste 15 milioane de euro, iar anul trecut cifra de afaceri s-a apropiat de 40 milioane de euro.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.