La Bursa de Valori Bucuresti, ziua de joi a fost una de usoare corectii pentru titlurile lichide listate, venita insa dupa trei zile de aprecieri sucesive ale cotatiilor, potrivit raportului zilnic de tranzactionare realizat de SSIF Broker SA

Daca la sfarsitul saptamanii precedente, indicele BET-FI inregistra o valoare de 45.648 pc., dupa inchiderea sedintei de joi, acesta se afla la nivelul de 46.973 pc., in apreciere deci cu aproximativ 3%. La acest indice merita facuta referire, deoarece informatiile aparute in cursul dupa-amiezii de miercuri, referitoare la amanarea legii privind privatizarea BCR cu inca o luna, aveau impact direct asupra actiunilor SIF. Asa cum era de asteptat, sedinta s-a deschis pentru aceste actiuni in scadere, insa la acel moment s-au atins si preturile minime ale zilei, pana la inchiderea bursei cotatiile apreciindu-se, insa pe date zilnice am inregistrat totusi usoare deprecieri.

SIF2 si SIF5 s-au remarcat din nou prin valoarea tranzactiilor, detasate clar de celelalte trei societati de investitii financiare tranzactionate. S-au transferat 4,1 milioane actiuni SIF5 intre 2,71 si 2,77 lei/actiune, iar ultimul pret al zilei a fost de 2,75 lei/actiune. Scaderea de pe SIF5 a fost de 0,36% pe date zilnice, spre deosebire de SIF2, unde pretul de inchidere s-a apreciat, pana la 2,24 lei/actiune. SIF1 a scazut cu 0,86%, pana la 2,30 lei/actiune, SIF3 s-a depreciat pana la 2,21 lei/actiune, procentul fiind vorba de 0,45 pc., iar SIF4 a scazut cu 1,31%, 1,51 lei/actiune fiind pretul de referinta de joi.

In sectorul bancar, actiunile BRD-Groupe Societe Generale reusisera o oarecare stabilizare la nivel de pret, dupa volatilitatea puternica din ultimele sedinte. Joi aceste actiuni au suferit o usoara depreciere, minimul fiind atins la inchiderea bursei, la 18,4 lei/actiune, echivalentul unei deprecieri de 1,60%. Titlurile Bancii Transilvania (TLV) au ramas oprite de la tranzactionare in continuare, in vederea incarcarii actiunilor din ultima majorare de capital social. Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au inchis ziua in scadere de 0,97%, la 0,51 lei/actiune, insa pe fondul unor tranzactii mai mici.
Sectorul petrolier a fost scutit de scaderile de preturi care au afectat BVB joi.

Titlurile SNP au reusit o stabilizare a cotatiei dupa aprecierile de la inceputul saptamanii. Tranzactiile s-au realizat joi in doua niveluri de pret, 0,545 lei, respective 0,55 lei/actiune. Rompetrol Rafinare (RRC) a reusit o apreciere moderata venita dupa alte trei sedinte consecutive de crestere, ajungand la pretul de 0,0870 lei/actiune, cu o diferenta pozitiva de 0,93% fata de pretul de miercuri, care era de 0,0862 lei.

Silviu TURC
Departamentul de Tranzactionare SSIF Broker SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.