Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat, marti, o decizie privind declasificarea contractului cu firma EADS pentru implementarea sistemului integrat de securitate a frontierei de stat, urmand ca acordul sa fie renegociat, informeaza un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului. Decizia a fost luata la propunerea ministrului Vasile Blaga, pentru a se asigura "accesul la continutul contractului", precizeaza Executivul. "Contractul cu EADS urmeaza sa fie renegociat. Guvernul doreste sa evite suprapunerile cu programele Phare privind securizarea frontierelor si vrea ca Romania sa plateasca un pret corect", se mai arata in comunicatul Guvernului.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a inaintat, marti, spre aprobare, premierului Calin Popescu Tariceanu - care, potrivit legii, detine functia de presedinte al Grupului Interministerial - proiectul de decizie privind declasificarea contractului-cadru din 12 august 2004 incheiat cu EADS Deutschland GmbH, fara anexele acestuia, care isi vor pastra nivelurile de clasificare anterioare. Contractul-cadru incheiat de Ministerul Administratiei si Internelor cu firma EADS pentru securizarea frontierei va deveni public, pierzand in mare parte caracterul de confidentialitate, ca urmare a deciziei de luni a Grupului Interministerial Roman pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat. Potrivit ministrului Vasile Blaga, contractul trebuie sa fie clar, atat pentru autoritati, cat si pentru opinia publica, acesta fiind motivul eliminarii caracterului de confidentialitate al acestuia. Demnitarul a adaugat ca MAI va continua sa deruleze proiectul cu EADS, insa in alte conditii si la alte preturi, respectiv cele reale, in urma unei renegocieri a clauzelor contractului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.