Sedinta de miercuri a fost una linistita la bursa, fara evolutii spectaculoase pe principalele titluri cotate. Volumele tranzactionate au fost mai reduse decat in zilele precedente, iar variatiile de mica amploare, se arata in raportul zilnic de tranzactionare realizat de SSIF Broker SA.

Cei trei indici au ramas aproape neschimbati, dintre ei cel mai mult s-a modificat BET-Fi, care s-a apreciat cu 0,79%, valoarea sa atingand 46.770 pct. Indicele BET se afla la nivelul de 7.825 pct, iar BET-C la 4.710 pct.

Societatile de investitii financiare au tinut capul de afis al sedintei de astazi evolutia preturilor acestor titluri fiind una pozitiva. Exceptie a facut doar SIF 1 care a inchis sedinta la un pret de 2.32 lei cu 0,43 % mai mic decat cel de ieri insa pe volum mai redus decat la celelalte sifuri ( 775.000 actiuni ). Cel mai tranzactionat continua sa fie SIF 5, astazi tranzactionandu-se peste 2 mil actiuni, pretul de inchidere fiind caelasi ca si ieri 2.77 lei. Celelelate societati de investitii financiare au inregistrat volume de peste 1 mil de actiuni si aprecieri de pret de 1.38 % SIF2, 1.37 % SIF3 si 2% SIF4.

Cu toata aceasta evolutie pozitiva anuntul privind aminarea privatizarii BCR cu o luna de zile, anunt facut dupa inchiderea sedintei de tranzactionare la BVB, a condus la scaderea cotatiilor pentru contractele avand ca activ suport societatile de investii financiare la BMFMS cu pina la 700 de lei/ ctr in cazul SIF 5 ( pe scadentele apropiate septembrie 2006 si decembrie 2006) ceea ce induce ideea ca miine aceasta stare de spirit se va manifesta si pe Bursa de la Bucuresti.

SNP Petrom Bucuresti si-a continuat evolutia buna din ultimele zile, ultimul pret consemnat fiind de 0,55 lei/actiune, la fel ca si ieri. Volumul tranzactionat a fost si el apropiat de cel din sedinta precedenta, cele 6,6 milioane actiuni transferate avand o valoare de 3,6 milioane lei. O mica apreciere de pret au inregistrat actiunile rafinariei Petromidia (RRC), pretul de inchidere fiind 0,0862 lei, cu 0,82% mai mult decat nivelul de referinta.

Banca Transilvania este in continuare suspendata de la tranzactionare in vederea operarii majorarii de capital. Actiunile BRD-GSG au avut o evolutie pozitiva pretul de inchidere de 18,7 lei fiind cu 0,54 % mai mare decit cel de ieri la un volum de tranzactionare de 1.1 mil lei.

Actiunile Transelectrica (TEL) au continuat evolutia pozitiva din ultimele zile .
Pretul a inregistrat o apreciere cu 0.35 % atingand valoarea de 28,5 lei . Valoarea tranzactionata a fost de 1,1 mil lei.

Pe volume destul de reduse actiunile Broker Cluj au inchis sedinta la 1,28 lei, pret constant fata de referinta de ieri. In aceeasi situatie s-au aflat si titlurile Sicomed Bucuresti la nivelul de 1.56 lei si Azomures, la nivelul de 0,175 lei.

Biofarm Bucuresti si-a continuat deprecierea cu 0.88% pana la 0,56 lei/actiune, pe un volum de 650.000 actiuni.

Dorin Polosan
Departamentul de Tranzactionare SSIF Broker SA Cluj-Napoca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.