Omnilogic, cel mai mare distribuitor de pe piata romaneasca de IT, vrea ca cifra de afaceri a proaspat-achizitionatei companii SoftNet Development Consulting (SD&C) sa fie la anul de cinci ori mai mare decat in 2005, au spus miercuri reprezentantii Omnilogic

Omnilogic a anuntat miercuri achizitionarea SoftNet Development Consulting, cea mai mare companie din grupul SofNet, specializat in dezvoltarea de solutii software. Omnilogic a cumparat toate actiunile SD&C cu bani gheata, insa valoarea tranzactiei a ramas confidentiala. SD&C a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane dolari, peste jumatate din cifra de afaceri totala a grupului din care a facut parte pana la preluare.

Directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin, prognozeaza ca in 2007, compania achizitionata va avea o cifra de afaceri de 12-15 milioane dolari. El a adaugat ca tinta pe termen mediu este ca SD&C sa ajunga la o cifra de afaceri de 50 milioane dolari in cinci ani.

Omnilogic asteapta anul acesta o crestere de 30% a cifrei de afaceri, si tinteste afaceri anuale de un miliard de dolari pana in 2012. "E foarte dificil de facut o prognoza inca de acum, dar ne-am propus ca in 2011 sau 2012 sa ajungem la o cifra de afaceri de un miliard de dolari," a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin, cu ocazia definitivarii achizitiei dezvoltatorului de software SoftNet Development Consulting.

Pentru 2005, Omnilogic a anuntat o cifra de afaceri de 162 milioane dolari, iar anul acesta isi propune sa depaseasca 200 milioane dolari, conform declaratiilor lui Gabriel Marin. El este convins ca Omnilogic isi va putea atinge tintele de profit pe baza unei cresteri organice pe piata de distributie, dar si pe baza unor achizitii aflate in stadiu de proiect. "Cred ca sunt cateva firme romanesti de IT care au devenit suficient de puternice pentru a duce singure un proces de consolidare, nu ca pana acum cand erau consolidate de firme din afara," a opinat Gabriel Marin.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.