Dexia Kommunalkredit Romania vrea sa ajunga sa detina pana la sfarsitul anului 2006, un portofoliu de credite de 200 milioane euro, aproape de trei ori mai mare decat imprumuturile de 70 milioane euro acordate in primul semestru al anului, a declarat directorul biroului, Roxana Lazar

In prezent, Dexia Kommunalkredit studiaza, pe piata romaneasca, proiecte in sectorul public de peste 900 milioane euro. Compania a sarbatorit miercuri un an de la infiintare. Reinhard Platzer, presedintele Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom), a declarat ca volumul necesar de investitii pentru urmatorii ani in Romania este de 40-50 miliarde euro.

"Pentru promovarea dezvoltarii infrastructurii, trebuie construite bazele corespunzatoare de catre autoritati", a declarat citat de NewsIn, Paltzer. "in acest sens, Dexia Kommunalkredit Bank propune infiintarea unei platforme instutionale pentru coordonarea investitiilor de infrastructura", a continuat oficialul Dexia-Kom.

"Aceasta ar fi utila pentru discutarea unor solutii alternative de finantare, pregatirea terenului pentru solutii de finantare care sa nu impovareze bugetul public, coodronarea procesului de accesare a fondurilor de sprijin din partea UE, precum si structurarea mecanismelor de cofinatare in cooperarea cu diferite autoritati publice, locale si centrale.", a aratat Platzer.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.