Completarea cererilor pentru acordarea unui credit pentru locuinte se va putea face la oficiile postale. Posta Romana a incheiat un parteneriat cu Raiffeissen Banca pentru Locuinte.

Produsul de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ al Raiffeissen Banca pentru Locuinte va fi vindut prin unitatile Postei Romane. Conform parteneriatului incheiat ieri, in prima faza acest lucru se va face in 12 oficii din cele sase sectoare ale Capitalei, urmind ca ulterior sa se extinda la nivelul intregii tari. "Avind in vedere ca ne adresam in special persoanelor cu venituri mici si medii din toate zonele tarii, inca de la inceput strategia noastra de distributie a vizat incheierea de parteneriate cu institutii cu acoperire teritoriala cit mai buna", afirma Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Astfel, in viitor, produsul Raiffeisen va deveni mai cunoscut si populatiei din mediul rural.

Procedura simpla

Clientul va completa cererea de incheiere a contractului la oficiul postal. Apoi, la sfirsitul zilei, toate cererile vor fi centralizate la sucursalele bancii, pentru a fi analizate de functionarii specializati.

Produsul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire urmata de acordarea unui credit cu dobinda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

Pe parcursul perioadei de economisire statul plateste o prima de 30% din depunerile anuale, care nu poate depasi cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica la finele anului. Dobinda de 6% pe an, in lei, va fi fixa pe toata perioada creditului, indiferent de fluctuatiile dobinzilor pe piata monetara.

Posta, inaintea privatizarii

Pentru Posta Romana, acest parteneriat este un pas important in vederea succesului privatizarii institutiei. Extinderea retelei de parteneri inseamna o prezenta mai vizibila pe piata. La inceputul mandatului, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a afirmat ca se doreste privatizarea acestei companii. De altfel, conducerea Postei se arata deschisa si catre alte actiuni de acest gen. "Anul trecut am reorganizat Posta pentru competitie", a spus Marius Macovei, directorul general al Postei Romane. "Avem o strategie de colaborare cu sistemul bancar. Vom invita toate bancile sa-si exprime punctul de vedere" a mai spus Marius Macovei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.