Patru companii din India, Austria, Grecia si Africa de Sud si-au manifestat interesul pentru operatorul de telefonie mobila CosmoRom, a declarat, ieri, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Adriana Ticau. Companiile din primele trei tari si-au manifestat interesul fata de operatorul de telefonie mobila prin intermediul unor scrisori oficiale, in timp ce compania din Africa de Sud s-a folosit de posta electronica. Scrisorile vor fi analizate de actionarii RomTelecom, companie care detine operatorul de telefonie mobila. CosmoRom, care detine mai putin de 2% din piata de telefonie mobila din Romania, are datorii de 190 de milioane de euro catre furnizorii sai, in special catre firma Intracom.

In luna octombrie, cotidianul grec Kathimerini a relatat, citand surse din grupul OTE, actionar majoritar al RomTelecom, ca grupul elen ar putea investi intre 400 si 600 milioane de euro, in urmatorii cinci ani, pentru a relansa activitatea CosmoRom.

Aceleasi surse sustin ca administrarea operatorului aflat in dificultate ar urma sa fie transferata Cosmote, compania de telefonie mobila din Grecia a grupului, aceasta urmand sa preia si sarcina derularii programului de investitii. RomTelecom a comandat bancii americane de investitii Citigroup un raport referitor la optiunile strategice cu privire la CosmoRom. Raportul a fost inmanat actionarilor RomTelecom, OTE si Guvernului Romaniei, pentru adoptarea unei decizii.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.