Incasarile avocatilor bucuresteni realizate din onorarii s-au majorat anul trecut cu 42%, practicienii din Capitala declarand la Fisc venituri de 196 milioane de RON (aproximativ 54 milioane de euro) in 2005. Cifra este cu atat mai semnificativa in contextul in care numarul avocatilor a crescut doar cu 2,7% in aceeasi perioada, de la 7.281 la 7.480.

Cu toate acestea, tinerii absolventi de liceu nu se mai inghesuie la Facultatea de Drept, ca in anii '90, spun statisticile. Acest lucru se intampla, probabil, si pe fondul faptului ca, in prezent, piata din Romania se apropie de saturatie: pentru fiecare aproximativ 1.230 de romani activeaza un avocat.Potrivit datelor comunicate pentru Adevarul de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti, activitatea avocatilor din Capitala a fost anul trecut cu mult mai profitabila, comparativ cu 2004. Din cei 17.000 de avocati din Romania, aproape jumatate sunt inregistrati numai in Bucuresti. Din datele institutiei reiese ca un avocat bucurestean a castigat, in medie, anul trecut, 604 euro/luna, fata de 391 euro/luna, in 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.