Numai 70 de procese au costat institutia aproape 10 milioane de euro
Managementul defectuos al privatizarilor din tara noastra a atras dupa sine un numar de 14.500 de litigii in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este implicata. Totusi, "supararea" AVAS a servit intereselor caselor de avocatura, care si-au vazut veniturile crescand considerabil. Pentru un numar de circa 70 de litigii, reprezentand 0,5 din total, valoarea totala a sumelor achitate in contul serviciilor de consultanta juridica de catre AVAS se ridica la 12,7 milioane de dolari (echivalentul a 9,8 milioane de euro). Aproximativ 20% din aceasta suma, respectiv 2,5 milioane de dolari (2 milioane de euro), au fost incasati de casa de avocatura White&Case.

White&Case a reprezentat statul roman in procesul intentat de catre Nobles Ventures, companie care a contestat actiunile Romaniei in procesul de privatizare a Combinatului Siderurgic Resita (CSR). Procesul a avut loc la Washington, in fata Curtii de Arbitraj, daunele solicitate statului roman de catre americanii de la Noble Ventures ridicandu-se la 353 milioane de dolari (284 milioane de euro).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.