Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, ca urmare a liberei circulatii a serviciilor, Societatile de Investitii Financiare (SIF) vor putea efectua investitii in strainatate. Practic, potrivit reprezentantilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), SIF-urile au dreptul de a detine plasamente in instrumente ale pietei monetare si valori mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata din strainatate de mai bine de un an de zile.

Mai precis, de la data de 1 iulie 2005, dupa intrarea in vigoare a Regulamentului 15/2004, privind autorizarea si functionarea Societatilor de Administrare a Investitiilor, a Organismelor de Plasament Colectiv si a depozitarilor. Investitiile de acest gen se pot face numai cu o aprobare, in prealabil, din partea comisiei. Cu toate acestea, pana in momentul de fata, niciuna dintre cele cinci SIF-uri nu s-a aventurat cu plasamente pe pietele externe.

Administratorul portofoliului SIF 4 Muntenia, SAI Muntenia Invest, a elaborat un plan de actiune pentru abordarea pietelor externe, in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. "Elaboram studii, analize, privind posibile investitii pe aceste piete, preocupare deja consemnata in programul strategic al SIF Muntenia", spune Pavel Petre Szel, presedintele director general al SAI Muntenia Invest. si reprezentantii SIF 2


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.