Ronald Lauder, presedintele Central Media Enterprises (CME) si fondul de investitii Apax Partners, intentioneaza sa cumpere din piata un pachet de 7,3% din actiunile companiei si strang in acest scop fonduri de 200 milioane dolari, veste primita pozitiv de investitori.

"Parteneriatul Apax Partners - Ronald Lauder, presedintele Central Media Enterprises (CME), strange fonduri pentru a mai cumpara inca 7,3% din actiunile CME, pentru 200 milioane dolari, iar vestea este privita dintr-o perspectiva pozitiva", a apreciat analistul Tibor Bokor intr-un raport al bancii de investitii Wood & Company, citat de NewsIn. "Potrivit estimarilor bancii de investitii, la pretul actual de circa 64 dolari pe actiune, parteneriatul va putea cumpara circa 3,1 milioane actiuni sau aproximativ 7,3% din titlurile CME", spune Tibor Bokor.

Piata a reactionat pozitiv la intrarea Apax Partners in CME la un pret de 60 dolari pe actiune, iar pretul unui titlu CME a crescut cu 11% de la acest anunt, a observat Bokor. "Credem ca oferta publica de cumparare va putea impinge pretul actiunilor peste pretul nostru tinta de 69 dolari/actiune", a continuat analistul Wood.

Ronald Lauder, presedintele Central Media Enterprises CME, companie care detine 90% din Pro TV, Acasa si PRO Cinema, a vandut la inceputul lunii septembrie aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners pentru 190 milioane dolari.

Potrivit acordului dintre Apax si Lauder, dupa a cumparat cele 49,7% din pachetul controlat direct de Lauder, Apax detine 7,8% din compania cu sediul in Bermuda, CME. Ronald Lauder a pastrat, impreuna cu familia sa, restul actiunilor si va controla, in comtinuare CME, deoarece este cel mai important investitor. Parteneriatul dintre Apax Partners si Ronald Lauder detine in prezent aproximativ 15,7% din actiunile CME.

CME a raportat la inceputul lunii august o crestere de 54,6% a profitului brut realizat in Romania in primul semestru al anului. Profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut la 28,04 milioane de dolari, de la 18,14 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, conform rezultatelor preliminare la sase luni afisate de companie.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.