Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar trebui sa ramana o banca axata pe zona rurala care sa acorde, cu precadere, credite de agro-finantare, a declarat presedintele grupului BBP, Bogdan Baltazar.
"La CEC era important sa vina cineva cu experienta in agro-finantari. De la privatizarea CEC au plecat dezamagiti mari actori precum Rabobank, care este banca agricultorilor, si banca Dexia, care este tot o banca de profil. Aceste banci au plecat din cauza taraganarilor statului", a spus fostul presedinte al BRD, Bogdan Baltazar, citat de NewsIn.

El a adaugat ca in acest proces de pivatizare trebuie sa se tina cont ca "CEC este o banca a ruralului, iar forta sa trebuie sa fie a capsunarilor si a rudelor capsunarilor". Baltazar a adaugat ca privatizarea este necesara intrucat "statul este cel mai inapt gestionar". In cursa pentru privatizarea CEC au mai ramas OTP Bank din Ungaria si National Bank of Greece, cele doua banci urmand sa depuna ofertele finale pana pe 25 septembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.