Produsul Intern Brut al Romaniei se va dubla in urmatorii 12- 13 ani, a declarat primul ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, la lansarea Raportului Bancii Mondiale.
In opinia lui Tariceanu, Romania va inregistra in 2006 o crestere economica de sapte la suta, iar in 2007 de circa sase a suta. "Romania avut una dintre cele mai lungi perioade de tranzitie, spre deosebire de celelalte tari din regiune", a spus Tariceanu.

Oficialul roman considera ca Romania are o rata a somajului scazuta, de circa cinci la suta, chiar de 1-2%in marile aglomerari urbane si ca in cativa ani numarul celor care vor pleca la munca in strainatate va fi depasit de cel al celor care vor veni, informeaza Rompres. De asemenea, acesta considera necesar sa se intervina masiv in urmatorii ani in dezvoltarea infrastructurii si in cercetare si dezvoltare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.