Valoarea tranzactiilor bursiere s-a apropiat ieri de maximul istoric atins in 1997

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat ieri o lichiditate de 932,2 miliarde de lei, nivel comparabil cu valorile record atinse la inceputul lunii decembrie din 1997, cand tranzactiile au depasit .000 de miliarde de lei.

"A fost o zi destul de interesanta. Piata a inregistrat o evolutie buna atat sub aspectul lichiditatii, cat si al cotatiilor. Starurile au fost SIF-urile, care au crescut inca de la inceputul sedintei, apropiindu-se chiar de nivelul maxim de 15%", a declarat directorul Intercapital Invest, Razvan Pasol, citat de Mediafax. El a adaugat ca SIF-urile au contribuit mult la volumul ridicat al transferurilor, dar si celelalte companii lichide au avut o influenta semnificativa. Pasol se asteapta ca aceasta tendinta sa continue si in zilele urmatoare, cel putin pana la clarificarea problemei pragului detinere a actiunilor la SIF-uri.

Indicele BET-FI, care reflecta trendul pretului celor cinci societati de investitii financiare, a urcat cu 10,8%. Randamentul mediu al BET-FI, comparativ cu sfarsitul anului 2004, este 62,2%. Indicele BET, calculat pe baza evolutiei celor mai lichizi emitenti, a avansat cu 5,37%, iar cresterea indicelui BET-C, care urmareste trendul general al pietei, a fost de 4,32%. SIF Oltenia s-a situat pe prima pozitie in topul preferintelor investitorilor, cu un rulaj al transferurilor de 124,6 miliarde de lei. Cotatia a avansat cu 10,34%, la un maxim de 16.000 de lei.

Transferuri semnificative au fost operate si cu actiunile celorlalte patru SIF-uri. Cea mai buna evolutie la nivelul pretului a avut-o SIF Banat-Crisana, cu un avans de 11,28%, pana la un maxim de 14.800 lei pe actiune.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.