Liderul european al curselor aeriene low-cost se gandeste foarte serios sa adauge Romania pe hartile sale de zboruri

Compania aeriana irlandeza cu tarife reduse Ryanair ar putea intra pe piata romaneasca din 2007, intentia companiei de a organiza curse spre Romania fiind anuntata de ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Padraic Cradock, in urma unei intrevederi cu autoritatile romane.

"Compania irlandeza doreste sa vina pe piata romaneasca si sunt semnale in acest sens, inclusiv la nivel diplomatic. Ca urmare a unei intalniri cu ambasadorul Irlandei la Bucuresti eu am transmis ca ii astept la Bucuresti pentru a discuta despre intentia lor", a declarat pentru Rompres directorul Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Bogdan Donciu.

Oficialul a spus ca Ryanair ar fi cerut unele avantaje pentru a opera pe piata romaneasca, insa autoritatile romane nu pot oferi un tratament discriminatoriu pentru companiile aeriene. "Trebuie sa vina in aceleasi conditii ca si celelalte firme care au intrat pe piata romaneasca. Daca vor sa-si negocieze ceva cu un aeroport este treaba lor, noi suntem insa obligati sa le asiguram acelasi tratament tuturor", a precizat Bogdan Donciu. Reprezentantii companiei urmeaza sa vina la Bucuresti in luna octombrie, destinatiile vizate de Ryanair in Romania fiind Bucuresti si Timisoara.

Compania irlandeza este una dintre cele mai de succes linii aeriene pe plan international, operand 362 de destinatii, in 22 de tari. Ryanair a fost infiintata in 1985, activitatea societatii imbunatatindu-se dupa ce a studiat activitatea primei companii care a organizat zboruri la tarife reduse, compania Southwest Airlines din Statele Unite ale Americii.

Dupa 1997, Ryanair a inceput sa devina o companie aeriana pan-europeana, veniturile crescand de la 231 milioane euro in 1998 la 843 milioane euro in 2003, in timp ce profitul a crescut de la 48 milioane de euro la 239 milioane de euro.

Ryanair a inregistrat in primul trimestru din 2006 un profit record de peste 115 milioane de euro, in crestere cu peste 80 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent. Traficul a crescut cu 25% la 10,7 milioane pasageri, in timp ce veniturile totale s-a majorat si ele cu 40%, pana la peste 566 milioane de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.