Piata imobiliara din China este atractiva pentru turistii straini care vor sa se stabileasca aici, de cele mai multe ori pentru a se ocupa de afaceri. In Beijing, preturile pentru imobilele aflate in zone bune sint accesibile

China, una dintre cele mai mari tari de pe mapamond, are o piata imobiliara foarte bine dezvoltata pentru toate categoriile de clase sociale. Legislatia bine pusa la punct, calitatea constructiilor, multitudinea de proiecte noi, precum si mirajul Orientului Indepartat atrag din ce in ce mai multi straini care doresc achizitionarea de proprietati in Beijing. Toate acestea compenseaza pe undeva pretul relativ mare in comparatie cu cele percepute in Uniunea Europeana la bunurile imobiliare.

Piata imobiliara din Beijing mai este caracterizata de o multitudine a tranzactiilor imobiliare, de multe proiecte rezidentiale noi, in special blocuri de apartamente de peste 20 de etaje, sau de o birocratie care poate fi considerata excesiva din cauza numarului mare de documente ce trebuie completate atit de vinzator, cit si de cumparator, insa aceasta reprezinta masura de siguranta luata de autoritati pentru finalizarea tranzactiilor in deplina legalitate.

De asemenea, statisticile arata ca numarul strainilor care doresc achizitionarea de proprietati in Beijing este in crestere. Dezvoltarea economica extraordinara a Beijingului a atras din ce in ce mai multi oameni de afaceri care doresc achizitionarea de proprietati in acest oras. O alta categorie de oameni ce doresc cumpararea unei proprietati in Beijing sint fosti sau actuali diplomati.

Preturi mari

Preturile apartamentelor din Beijing pot parea exagerate la prima vedere. Acestea sint destul de mari, insa apartamentele care au aceste preturi au o serie de avantaje care suplinesc aceasta deficienta. De obicei, acestea sint foarte mari, adica suprafata locuibila este destul de mare si ofera posibilitatea existentei spatiilor deschise. Majoritatea ofertelor scoase pe piata de agentiile imobiliare se gasesc in cadrul noilor proiecte livrate pe piata.

Un alt avantaj al acestora este calitatea constructiei, care este considerata de specialisti ca fiind foarte buna. De asemenea, in cazul acestor proiecte, riscul seismic este mai mic decit in cel al apartamentelor vechi, chiar daca noile proiecte sint formate din blocuri de locuinte cu foarte multe etaje (peste 20). Aceasta se datoreaza in primul rind faptului ca in Beijing nu se poate realiza o extindere a spatiului locativ decit pe verticala si nu si pe orizontala. Locatiile alese de acest tip de proiecte sint foarte bune si se afla in apropierea centrelor de interes turistic, comercial sau urban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.