Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit cu 10 zile termenul de suspendare a actiunilor ARDAF de la tranzactionare pe piata Rasdaq, intrucat compania de asigurari se afla inca sub administrare speciala. Titlurile vor fi suspendate de la tranzactionare pe o perioada de 10 zile lucratoare, incepand de ieri, 7 septembrie.

Se prelungeste astfel suspendarea de doua saptamani inceputa in 24 august, cand CNVM a hotarat retragerea de la tranzactionare a actiunilor ARDAF, in urma deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de a deschide procedura de redresare financiara a firmei din Cluj-Napoca prin administrare speciala.

"Suspendarea este motivata de faptul ca, urmare a deciziei CSA de punere sub administrare speciala a ARDAF, nu se poate mentine o piata ordonata pentru actiunile companiei de asigurari", au declarat, pentru Mediafax, reprezentanti ai CNVM.

in luna iulie, CSA a decis retragerea aprobarii pentru persoanele semnificative, respectiv pentru membrii Consiliului de Administratie (CA) al ARDAF, si deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei de asigurari.

Reprezentantii CSA au apreciat, la acea data, ca managementul ARDAF a pus in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari. in calitate de administrator special al societatii, consiliul CSA l-a desemnat pe avocatul Radu Cocea sa preia integral atributiile CA al ARDAF.

"Cea mai evidenta posibilitate de ridicare a suspendarii este iesirea societatii de sub administrare speciala, insa, in functie de eventuale noi informatii, CNVM poate decide ridicarea suspendarii sau prelungirea acesteia", au precizat reprezentantii CNVM.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.