Grupul american IBM va construi un nou supercomputer de ultima generatie pentru Departamentul american al Energiei, fiind posibil ca noua masina sa ajunga la o viteza de procesare de 1.000.000.000.000.000 de calcule pe secunda, sau un pentaflop.
Denumit "Roadrunner", noul supercomputer IBM va fi construit la Los Alamos National Laboratory in New Mexico. Congresul SUA a pus deja deoparte 35 milioane dolari din bugetul pe anul fiscal 2006, care ia sfarsit la 30 septembrie, pentru a demara proiectul noului supercomputer, informeaza Rompres.

Noua masina va fi construita in intregime din echipamente hardware disponibile deja si va utiliza sistemul de operare Red Hat Linux versiunea 4.3. Astfel "Roadrunner" va utiliza o combinatie intre sistemele IBM System x 3755, echipate cu procesoare Opteron livrate de AMD, si sistemele IBM BladeCenter H, echipate cu procesoare Cell produse chiar de IBM.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.