Comisioanele companiilor specializate in transferuri de bani raman la niveluri ridicate, cu toate ca piata este in crestere, iar concurenta se inteteste. Pe de alta parte, bancile au diversificat serviciile care ofera posibilitatea transferurilor din strainatate, cu comisioane mult mai mici, dar timpul de receptionare a sumelor trimise este mai lung, de pana la o saptamana.

Zece minute, minimum 9 euro

O suma trimisa din celalalt capat al Europei poate ajunge in Romania si in zece minute. Rapiditatea unui astfel de transfer costa insa destul de mult, comisioanele fiind achitate de cei care transmit banii. Western Union percepe 9 euro pentru o suma de pana la 100 de euro, pe cand la MoneyGram taxa minima perceputa este de 10 euro, pentru sume de pana la 80 de euro. Comisioanele cresc insa direct proportional cu suma trimisa. Astfel, de exemplu, pentru 340-420 de euro trimisi la MoneyGram, clientul va plati 30 de euro. La Western Union, aceeasi taxa se plateste pentru o suma de 400-500 de euro. Pentru un transfer de 2.500 - 3.000 de euro, comisionul este de 109 euro la Western Union si de 115 euro la Moneygram.

O piata imensa, care poate oferi surprize

In primele sase luni, romanii aflati la munca in strainatate au trimis familiilor din tara circa 1,9 miliarde de euro, in crestere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru acest an, estimarile arata ca sumele care vor intra in Romania vor depasi 4,5 miliarde de euro, numai ca o buna parte din bani vin prin intermediari, ocolindu-se astfel aceste comisioane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.