Consumul de carne de pasare in Romania se va reduce cu circa 11% in 2006 din cauza gripei aviare, care a determinat scaderea numarului de pasari la producatori, se arata intr-un studiu american

Bilantul de sfarsit de an va arata efectele gripei aviare care a afectat Romania in 2006: consumul de carne de pasare va fi cu 11% mai mic pe ansamblu, potrivit unui raport al Departamentului american de Agricultura. Si productia de pui broiler se va diminua cu 2%, la 220.000 de tone, pe fondul pierderilor cauzate de gripa aviara, mai precizeaza studiul. Exista insa si vesti bune: pentru anul viitor se prevad cresteri in industria carnii de pasare.

PRODUCTIE MICA

"In primul semestru al acestui an, numarul de pui broiler a scazut cu 1,3 milioane de capete, comparativ cu perioada similara a anului trecut, firmele preferand sa limiteze productia in conditiile in care inregistrau deja stocuri mari de carne de pui, in urma izbucnirii gripei aviare. Scaderea numarului de pasari a fost determinata si de masurile sanitar-veterinare restrictive", se arata in raportul USDA (United States Departament of Agriculture), citat de Mediafax. Stocurile de carne de pasare se vor diminua la finele anului 2006 la circa 10.000 de tone, estimeaza specialistii americani. Anul trecut, stocurile au totalizat 20.000 tone, de aproape patru ori mai mult decat in 2004.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.