Exista posibilitatea ca Erste Bank sa fie listata chiar la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, Daniel Daianu, membru in Consiliul de Supraveghere al BCR.

"Ar fi foarte posibil sa avem o mare surpriza din partea actionarului majoritar al BCR, Erste Bank", a afirmat profesorul Daianu, fost ministru de finante al Romaniei. Daianu a vorbit in emisiunea Closing Bell ca exista posibilitatea ca Banca Comerciala Romana (BCR) sa fie listata la Bursa din Viena, dar listarea Erste Bank la BVB ar putea fi o posibilitatea "favorabila" pentru piata romaneasca, informeaza NewsIn.

Un semnal important ar fi componenta din oferta Erste fata de angajatii bancii romane de a putea schimba actiunile BCR pentru titluri Erste, a declarat Daianu.Erste Bank va lansa, in perioada urmatoare, o oferta catre toti salariati BCR care sunt actionari ai bancii, de preluare a actiunilor acestora, sau de schimbare a sase actiuni BCR contra unui titlu Erste Bank, a informat un comunicat recent al Erste Bank.

Salariatii BCR detin, in prezent, 63.397.500 din actiunile bancii, respectiv 8% din capitalul social al acesteia. Salariatii vor avea posibilitatea sa isi vanda actiunile sau sa le schimbe pe actiuni Erste Bank. Oferta bancii austriece va avea ca baza pretul pe actiune de 7,65 euro platit de Erste Bank la achizitionarea pachetului majoritar al BCR.

Listarea Erste Bank ar fi un eveniment extrordinar pentru BVB care poate capata astfel trasaturile unei piete europene, dar mai mult decat atat, increderea emitentilor si investitorilor straini, a observat Daianu
Actiunile Erste Bank, cotate pe Bursa din Viena, au inchis, luni, la un pret de 47,69 euro/actiune. Capitalizarea bursiera a bancii austriece este de peste 14 miliarde euro. Pretul unei actiuni Erste a oscilat anul acesta intre un minim de 40,4 euro, pe 13 iunie, si un maxim de 51,69 euro, pe 27 februarie, potrivit datelor bursei vieneze.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.