Grupul belgian KBC isi mentine planurile de intrare pe piata romaneasca, aceasta operatiune facand parte din programul de consolidare a retelei in regiunea central si est-europeana, potrivit celei mai recente editii a programului strategic al institutiei de credit.

Intrarea in Romania ar putea fi efectuata prin achizitionarea unei banci deja prezente in piata, se arata in raportul financiar al KBC. In afara de Romania, grupul belgian mai vizeaza si alte state, precum Bulgaria sau Polonia.

Extinderea prezentei in regiune va implica o posibila majorare de capital in intervalul 2006-2007, potrivit raportului financiar.

In prima jumatate a anului, KBC a raportat un profit net de 1,71 miliarde de euro, in crestere cu 41,3% fata de perioada similara a anului trecut.

Activele nete ale grupului se plasau la sfarsitul lunii iunie la 320,4 miliarde de euro, fata de 325,8 miliarde de euro in decembrie 2005.

in luna iunie, Viviane Huybrecht, sefa departamentului de comunicare al institutiei de credit, a declarat ca grupul belgian considera intrarea pe piata romaneasca o prioritate si o "alegere naturala" pentru extinderea operatiunilor in Europa Centrala si de Est.

KBC a fost interesata de preluarea BCR, dar a decis sa nu continue cursa pentru privatizarea institutiei romane de credit.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.