Dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, piata interna a muncii se va stabiliza, a declarat ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Gheorghe Barbu, prezent la lucrarile Scolii de vara a Tinerilor Democrati, de la Costinesti.

Ministrul Barbu a precizat ca fondurile structurale care vor fi acordate de Uniunea Europeana Romaniei, prin intermediul Ministerului Muncii, pentru finantarea programelor de calificare, reconversie si formare profesionala continua vor insuma 3,5 miliarde euro in perioada 2007 - 2013, ceea ce va crea premisele pentru a diminua considerabil somajul, informeaza Rompres.

"Asta nu inseamna ca nu va exista si la noi presiunea fortei de munca din strainatate, cei drept nu din tarile UE, dar din state mai sarace", a spus Gheorghe Barbu.

Ministrul muncii a precizat ca se semnaleaza deja un deficit de personal calificat pentru profesii din domeniul constructiilor, din domeniul ingineriei, dar si pentru cadrele medicale medii si aceasta tendinta se va accentua avand in vedere ca prognozele indica emigrarea catre statele comunitare a inca 350.000 de persoane in anii urmatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.