Comisia Europeana (CE) a acuzat operatorii de telefonie mobila T-Mobile, o divizie a Deutsche Telekom, si Vodafone, din Marea Britanie, ca percep tarife prea mari vizitatorilor straini aflati in Germania, abuzand de pozitia lor dominanta pe aceasta piata, informeaza Mediafax. CE a trimis celor doua companii un raport cuprinzand obiectiile aduse politicii acestora de stabilire a preturilor. Obiectiile CE se refera la serviciile de roaming, prin care abonatii operatorilor de telefonie mobila pot efectua convorbiri, chiar si in tarile in care reteaua proprie nu are acoperire. In cazul in care cele doua companii vor fi gasite vinovate de incalcarea legislatiei blocului comunitar, ar putea fi amendate cu o suma reprezentand pana la 10 la suta din valoarea cifrei de afaceri anuale. Potrivit unui purtator de cuvant al Executivului UE, incepand cu anii 1997 si, respectiv, 2000,

T-Mobile si Vodafone percep operatorilor straini un tarif triplu fata de cel solicitat companiilor locale de telefonie mobila pentru accesul la reteaua proprie. Cele doua firme au la dispozitie o perioada de trei luni pentru a oferi CE un raspuns.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.