Piata autohtona de echipamente electrice si automatizari va atinge nivelul de 400 milioane de euro in 2006, in crestere cu circa 12 procente fata de anul precedent, a declarat directorul comercial al Schneider Electric Romania, unul dintre liderii pietei de profil, Florian Anghel.

"Piata creste cu circa 10 % pe an si va atinge circa 400 miloane de euro. Din pacate, mai sunt inca probleme cu piata neagra, care numai pe segmentul sigurantelor este de circa 25 %, a spus Anghel citat de Rompres.

Acesta a declarat ca majoritatea sigurantelor contrafacute sunt realizate pe piata chineza si imita numele unor firme cunoscute.

"Din pacate, este si foarte riscant pentru ca ne putem astepta ca aceste sigurante sa se defecteze si sa produca incendii", a spus Anghel.

In opinia reprezentantului Schneider, aderarea la Uniunea Europeana nu va duce la o dublare a cresterii pietei, ci la o mai mare mobilitate a serviciilor de profil si la o crestere a calitatii a produselor electrice.

Evolutia pozitiva a pietei romanesti este subliniata si de numarul de firme prezente la cea de-a doua editie a Expozitiei Internationale de Echipamente Electrice si Automatizari - IEAS 2006, organizata in perioada 5 - 8 septembrie la Bucuresti.

"Numarul participantilor a crescut cu 30 % fata de anul trecut, peste 75 de companii urmand sa fie prezente la Bucuresti", a spus organizatorul expozitiei, Catalin Neamtu.

La expozitie participa 68 de companii din Romania, dar si firme din Portugalia, India, Italia si China.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.