Distribuitorul de produse pentru birou Office Express, companie din divizia Office a grupului RTC Holding, a raportat o cifra de afaceri de 21,4 milioane de euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor companiei

"Rezultatele obtinute in primele sase luni sunt cu 5 procente peste asteptarile noastre, iar dezvoltarea cladirilor de birouri va aduce o crestere moderata pentru moment in vanzarile noastre," a declarat pentru Wall-Street Sorin Stancu, presedintele diviziei Office Express a grupului RTC.

Pentru intreg anul 2006, Office Express preconizeaza o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro, concentrandu-se pe cresterea sustinuta a numarului de clienti.

Potrivit datelor furnizate de companie, in 2006 piata de papetarie a crescut cu aproximativ 15 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Ne asteptam la o crestere a pietei de 30% in zona de IT, la fel si pe segmentul hartie. Mobilierul de birou probabil ca va creste si el, dar cu maxim 5% ca piata," apreciaza Sorin Stancu. Totodata, acesta se asteapta ca odata cu dezvoltarea economica sa creasca si consumul de birotica papetarie, in contextul in care creste si numarul de angajati sau alte companii internationale intra pe piata autohtona .

Compania si-a propus o crestere a vanzarilor pe IT&C de aprope 25-30 %, lucru care, pe masura ce economia creste, nu este foarte dificil. Sorin Stancu mizeaza pe parteneriate puternice la nivel international precum HP, Canon, Lexmark, Xerox si o platforma stabila din care fac parte ProCa, divizia de distributie IT a grupului RTC. De asemenea, hartia de copiator are in acest moment o dinamica accentuata pe piata, cu o crestere anuala de aproximativ 25-30%.

In baza cifrelor de vanzari din prima jumatate a acestui an, in capitala se realizeaza 47% din totalul vanzarilor, iar restul tarii aduce 53%.

Office Express segmenteaza piata pe care activeaza, denumita generic "produse pentru birou" in piata de birotica si IT, papetarie, moblier, promotionale si industriale. De curand, compania a lansat o oferta care se adreseaza fiecaruia dintre aceste segmente printr-un catalog profesional, cu preturi in lei. Office Express ofera clientilor un set de 5 cataloage care au reprezentat o investitie de 1 milion de euro.

Cota de piata pe fiecare segment in parte este in acest moment 16% din zona de papetarie, 24% din hartie de copiator si intre 3 si 5 % pe pietele de mobilier si promotionale.

Office Express face parte din divizia Office a Grupului RTC, alaturi de alte 4 companii cu activitate importanta pe piata nationala de profil: Astra Plus, Document Management, Top Office Products si Ranco.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale cu capital romanesc si cuprinde in prezent 7 divizii: TCE (transport), Office (business-to-business), ProCa (distributie IT&C), Diverta (retail), Mobishop (telecom) si Sistec-SBsol (solutii IT).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.